Wiz-War: Bestial Forces Expansion (Fantasy Flight Games)


Fakta:
Antal spelare: 2-4 deltagare
Ålder: 14+ år
Speltid: 1-2 timmar (nja, knappast 2 timmar väl)
Innehåll: 6 plastmonster (figur+basplatta) med tillhörande livsmätare, 5 energibrickor, 72 nya trollformler samt 16 brickor till de nya besvärjelserna, ett regelark därtill
Konstruktörer: Nathan Hajek & Jay Little

Skall du bara skaffa en expansion till Wiz-War (av de båda som i skrivande stund finns tillgängliga) är det denna du skall skaffa. Om du nu inte tvunget måste kunna spela med fem deltagare då du såklart måste sätta in siktet på den andra, Malefic Curses. Har du å andra sidan den kan det här innehållet såklart också funka för fem spelare även om det bara står 2-4 deltagare på boxen.

Du får besvärjelser tillhörande tre nya magiskolor och får på det sättet längre livslängd och mer variation till grundspelet. Spela nu med Mytologiformler, Totemskolan eller den Drakoniska varianten. Var och en förstås med sina unika magiska formler och effekter. Somliga kort har nu ganska mycket text som måste läsas och förstås i takt med att formlerna blir alltmer kraftfulla och/eller mystiska.

Det mest häftiga är dock att du nu kan kalla på diverse varelser som kan kämpa för dig. Ja, samla kraft och frammana en mäktig Drake, Minotaur eller Grendel. Eller varför inte en Boggart, Anden i flaskan eller en Totem-ande.

Det extra festliga med dem är att de nu finns som egna skulpterade spelpjäser att ställa fram på brädet. De förflyttar sig som du vill och kan göra sina egna attacker. De har också alla varsina livsmätare så att det går att hålla koll på deras respektive hälsa!

Ja, de här figurerna kan sannerligen hjälpa dig och ställa till både stor skada och annat kaos om/när de far runt i spelplanens labyrintlika gångar. Naturligtvis frammanas de här monstren inte hur lättvindigt som helst, nej de kommer fram och slåss för dig för ett pris. Ja, det finns alltid ett pris att betala.

Även i denna expansionen finns några energikort i Flash-kategorin, dvs. deras kraft kan endast användas för att ladda trollformler, inte ge dig extra förflyttning. Ja, det var innehållet i den här expansionen det. Fokus på coola monsterspelpjäser och tillhörande extra svåra och luriga trollformler. Klart värt att införliva i spelsamlingen om där redan finns och spelas vanliga Wiz-War.

Innehållet håller såklart rejäl kvalitet vad gäller material, färg och form, allt snyggt och rejält. Men det här är ju från Fantasy Flight Games så det behöver kanske inte ens sägas.