Warhammer Invasion The Card Game: March of the Damned (Fantasy Flight Games)


Fakta:
Antal spelare: 2 spelare
Ålder: 14+ år
Innehåll: 165 kort, regelark

För mer strategi, taktik och kortleksbyggarvariation till Warhammer Invasion kommer här 15 nya kort vardera (5 stycken olika 3 exemplar) för sex olika raser; Chaos, Orc och Dark Elf (Destruction-typ) och Dwarf, Empire och High Elf (Order-typ). High Elf och Dark Elf dök upp med egna kortlekar i expansionen Assault on Ulthuan, de övriga fanns representerade i grundlådan. Vill du få ut maximalt av denna box bör du således ha tillgång till båda ovanstående Warhammer-askar.

Utöver ovanstående kort finns här 75 nya neutrala kort att spela med. 39 (13 olika 3 exemplar) av dem är bundna till en eller flera av Destruction-raserna, de resterande 36 korten (12 olika 3 exemplar) är kopplade till kortlekar med Order-raser.

Egentligen borde de här neutrala nya korten ha blivit ytterligare två extra raser. Nästan samtliga kort i Destruction-familjen är klassade som Undead, så här kommer diverse skelett och vampyrer. Nytt för den här familjen är Necromancy, de kan tillåta spel med kort som redan använts och förbrukats, dvs. ligger i kasthögen. Japp, de döda går igen!

De 36 neutrala korten i Order-familjen presenterar Ödlefolket, Lizardmen! De för med sig effekten Savage X, (extra skada) där X oftast är antalet Lizardmen-kort eller stridande enheter i bruk eller på en viss sida av spelytan (zon).

Det är snyggt och det är bra, även den här boxen kan man således skaffa och njuta av om man gillat själva grundspelet. Trots en snabbt uppflammande Questzon kom Dvärgarna raskt tillbaka tillsammans med Lizardmen och krossade motståndet i ett par snabba attacker. Wow, det blev en mäktig upplevelse, vilka kort, vilken mix! Plötsligt gillade jag Warhammer Invasion lite mer...