Warhammer Invasion The Card Game: Legends Expansion (Fantasy Flight Games)


Fakta:
Antal spelare: 2 spelare
Ålder: 13+ år
Innehåll: 165 kort, regelark

Det blir 21 nya kort vardera till spelets sex olika raser märker jag när plasten är bruten och korten sorterade. Inom respektive 21-kortsset finns en mix av olika Unit-, Tactic- och Supportkort, oftast dock ett par kopior av varje speciellt nytt kort.

Nytt till alla familjerna är också Legend-korten (två olika) som givit denna expansion dess namn, dyra och extra kraftfulla kort som spelas ut på ditt lilla stadsbräde och samtidigt ger kraft till samtliga sidor (Kingdom, Quest, Battlefield). Vänster-, höger- och uppsidan av Legendkorten bär nu alla 1-3 Power Icons vilket innebär att de ger dig extra poäng att göra actions för, extra styrka på slagfältet och fler kort till handen! Suveränt... om man nu bara har råd att få de här legenderna i spel. Du får dessutom bara ha en legend på ditt stadsbräde i taget.

Legenderna berörs inte av korteffekter som riktar in sig på korttyper som Unit, Tactic eller Support, nej de är sin egen klass. Legenderna kan dock såklart attackeras och förloras. En motståndare anger om det är en viss zon av huvudstaden (Capital) som angrips eller Legendkortet via aktuell zon. Skall legendkortet ha något riktigt skydd vid en attack måste det alltså helst finnas trupper (Unit-kort) på samtliga sidor av brädet, jovisst, Units i alla zoner!

Legends höjer nivån på spelet ett snäpp, introducerar ett nytt sätt att spela och bjuder på lite kraftfullare kort med bra effekter. Men det kan också ta tid att få dem i spel. De är i sanning ruskigt dyra. Att få tillgång till sin legend före sin motståndare kan vara det som avgör partiet!

Vid sidan av de ras-specifika korten kommer det också med 40-talet nya neutrala kort, ofta märkta med Lizardmen, Skaven, Undead eller Wood Elf som klasstillhörighet och därmed kanske inte helt neutrala ändå utan främst passande bara i somliga kortlekar, typ tillsammans med de 3 onda/goda familjerna... Nåja, när jag tänker på det kan man ju blanda och mixa rasspecifika kort också. Warhammer Invasion är ju ett Living Card Game, du kan bygga din kortlek som du behagar. Med Legends Expansion får du fler fina kort att experimentera med!