Twister (Hasbro)


Fakta:
Antal spelare: 2+ spelare
Ålder: Från 6 år
Innehåll: Plastmatta, snurrskiva med plastpil och fäste, regelhäfte

Twister är gymnastikspelet som spelas på en plastmatta med stora runda prickar i olika färger. I den här utgåvan är mattan ca 140 x 120 cm och med 6 x 4 stora cirklar, 6 stycken på rad i färgerna grönt, gult, blått och rött bredvid varandra.

En rund kartongbit med en svart plastpil är sedan ett annat tillbehör, kartongbiten indelad i fjärdedelar, varje fjärdedel innehållande en prick i respektive färg samt en T-symbol och ett moln i två andra prickar. Således 6 olika positioner för den svarta snurrpilen att hamna på i varje fjärdedel, dessa såklart motsvarande Vänster hand, Vänster fot, Höger hand, Höger fot.

Javisst, de där är ju kroppsdelarna du nu skall använda på spelplanen. En hand eller fot per prick, först till kvarn, väl på plats är pricken din! Turas om att snurra och se vilken kroppsdel som skall vart, till vilken färg. Hoppas nu bara att du är precis lagom lång i armar och ben för att nå rätt färgade prickar och att du är lagom stark och vältränad för att kunna stå kvar i denna kanske rätt udda och möjligen obekväma ställning ett tag.

Snurrar man fram T-symbolen får snurraren hitta på en egen rörelse som spelarna skall utföra. Om fantasin tryter ges förslag på baksidan av snurrskivan. Höger fot på grön prick och skäll som en hund. Vänster fot på gult och skaka på rumpan. Höger hand på rött och klappa på pricken... osv.

Kommer molnet fram skall istället motsvarande kroppsdel hållas upp/ut i luften.

Skulle alla prickar i en framsnurrad färg vara upptagna är det ju bara att snurra igen.

Vinner gör väl den som kan stå kvar i sin position längst när alla andra inte orkat mer eller fallit, tappat sugen...

Twister är kul i max 5 minuter, sen märker de flesta, även barnen, hur jobbigt och svårt det hela är. Och till vilket syfte egentligen? Varför krångla till det så här om spelarna egentligen bara vill ha kroppskontakt eller behöver gymnastisera? Viss skaderisk förekommer också, bara en sån sak.