Trivial Pursuit Party (Hasbro)


Fakta:
Antal spelare: 3-6 deltagare
Ålder: 16+ år
Innehåll: Spelplan, tärning, 200 frågekort (1200 frågor), korthållare, 6 spelpjäser, 36 tårtbitar, regelark

Det runda spelplanshjulet med ekrar är tillbaka, likaså de runda spelpjäserna med plats för små plasttårtbitar. Frågekategorierna i blått, rosa, gult, lila, grönt och orange är även de säkert bekanta hos tidigare TP-spelare - Platser, Underhållning, Händelser, Konst, Natur & teknologi samt Sport & hobby.

Det nya är 1200 frågor (från 2013) inom nämnda områden samt ett snabbare, enklare sätt att spela. Nu ger varje rätt svar på en fråga en tårtbit och först att få sex stycken sådana vinner! Du behöver dessutom inte samla tårtbitarna i olika kategorier utan rätt på vilken fråga som helst duger bra! Här finns endast grå tårtbitar att sätta i sin hållare. Naturligtvis går du efter dina favoritrutor för att främst få frågor i dina allra bästa ämnen!

Kasta tärningen, flytta till en kategoriruta, få en fråga. Kan du svaret så svara rätt och få en tårtbit. Kan du inte svaret kan du engagera en annan deltagare och be denne om hjälp. Kan han eller hon svaret vinner ni båda varsin tårtbit. Har du/ni fel blir det såklart ingen belöning. Nu är det dags för nästa spelare…

Utöver kategorirutor på spelplanen finns här också några jokerfält. Kommer du hit får du själv välja kategori men kan nu inte be en annan spelare om hjälp. Övriga kan dock smita in om du inte kan svaret. Då är det först till kvarn, en spelare, som får chansen att ta poängen och den där tårtbiten istället. Fast om denne som påstått sig veta svaret svarar fel, förlorar personen en tidigare vunnen tårtbit. Ja, hoppa endast in i en annan spelares tur på en jokerruta om du är helt säker på svaret.

Det var det hela. Trivial Pursuit Party kommer relativt kompakt förpackat. Spelplanen är rund och av ihopvikt papp, korthållare och spelpjäser av plast. Det är sex frågor och svar på varje spelkort och här hade man såklart önskat sig fler kort och frågor generellt. Men varför klaga egentligen? Förpackningen utlovar ett snabbt och kul frågespel, och det är inte lögn.