Timeline: Music & Cinema (Asmodee)4


Fakta:
Antal spelare: 2-8 personer
Ålder: 8+ år
Speltid: 15 min
Innehåll: 110 kort, regler
Konstruktör: Frédéric Henry

De 110 olika spelkorten har samma bild på sin respektive fram- och baksida, men bara på ena sidan (den dolda när man spelar!) finns ett årtal angivet. I den här utgåvan anger årtalet när aktuell låt eller film såg dagens ljus. Och det är din uppgift att veta eller gissa rätt...

Blanda korten, lägg ett av dem uppvänt med årtalet synligt mitt på bordet och övriga i en gemensam draghög. Dela ut fyra kort till varje spelare utan att någon kan se sidorna med årtalen.

Nu skall varje spelare i tur och ordning spela ut ett kort var genom att försöka placera kortet rätt i förhållande till alla andra tidigare utspelade i den gemensamma tidslinje som korten på bordet utgör. Naturligtvis skall korten hela tiden ligga i ordning, från äldst till yngst.

Om du placerat kortet rätt (väl utlagt vänder du såklart på det och kollar), grattis, du har ett kort färre på handen och är ett steg närmre segern. Den som är ensam i ett spelvarv om att göra slut på sina kort vinner. Placerar du ditt kort fel läggs det åt sidan och du får dra ett nytt.

Superenkelt, och förstås jätteskoj att spela med historiens allra främsta musikhits och diverse filmklassiker (och en del kanske inte fullt så kända låtar och filmer, eller?).