Star Realms: Crisis Heroes (White Wizard Games)


Fakta:
Innehåll: 12 spelkort

I denna lilla plastpåse finns 12 nya spelkort till Star Realms, totalt 8 unika kortsorter. Temat är hjältar, enskilda personer, som komplement till grundboxens rymdskepp och rymdbaser. Tvärtemot vad man skulle kunna tro är Hjältarna väldigt billiga kort att införskaffa, pris 1-2 mynt/styck, när de dyker upp bland de fem uppvända kort som hela tiden finns till salu. Hjältarna blandas alltså med övriga kort i den gemensamma högen.

Hjältarna hamnar genast i spel på bordet framför dig när de införskaffats (går således inte till din kasthög) och där ligger de, precis som rymdbaser, kvar spelet igenom till dess att de tjänat ut. Hjältarna skall således inte rensas bort i städfasen i slutet av din omgång.

Å andra sidan kommer de mest att ligga där och ta upp plats till dess att tiden är den rätta. Hjältarnas effekt är sådan att den endast kan nyttjas en enda gång, och då i samband med att Hjälten går under, utgår ur spel. Scrap-effekt således.

Effekten är alltid sådan att kortet erbjuder en symbol du kan matcha med andra kort för att special-/extraeffekten skall kunna aktiveras, därtill också något mer, några attack- eller Authoritypoäng eller en dra kort-funktion.

Heroes-korten är kanske inte riktigt hjältematerial i mina ögon, men visst, korten kostar inte mycket, tar inte plats i din lek och i rätt ögonblick kan kanske effekten ändå vara helt avgörande. Kanske att här också borde medföljt någon rad med regler om hur korttexten verkligen skall tolkas exakt. Nåväl, det blir ett medelbetyg för Heroes, men knappast mer.