Star Realms: Crisis Fleets & Fortresses (White Wizard Games)


Fakta:
Innehåll: 12 spelkort

Två exemplar vardera av 4 olika skepp, därtill 4 olika rymdbaser (varav 3 märkta Outpost), totalt 12 nya kort. Skeppen är egentligen ganska vanliga med några poängs attackstyrka, erbjuder ett lågt mynttillskott och/eller dra-kort-funktion, men å andra sidan är de rätt billiga att införskaffa. Scrap-funktion finns också med i någon form på alla utom två kort.

Baserna känns rätt starka försvarsmässigt med blandade funktioner av måttligt intresse. Det är väl främst basen Capitol World som lockar; Outpost 6 och som effekt; 6 Authority och Dra ett kort.

Bland skeppen är det Customs Frigate som sticker ut; Du får ett skepp med värde 4 eller lägre från till-salu-utbudet, dessutom hamnar det genast överst i din draghög.

Fler kort till Star Realms är välkommet men som helhet är det små betydelsefulla nyheter, även om nästan vartenda kort känns olikt ett annat. De här kan medverka i vilket parti som helst och smälta in utan att egentligen sticka ut. Betyg 3,5 som jag är snäll och rundar av uppåt, de här korten är i alla fall roligare än de 12 korten i Heroes-expansionen.