Kategorier
Speltips

Speltips 2020-01-03

Idag finns det många trevliga spelobjekt. Juve, Inter, Leicester, ManC, Oskarshamn, Roma och slutligen Milan, trots att spelhjärna Zlatan inte kommer till spel. Nu kan man säkert argumentera för någon match hit eller dit, men det är sällan jag enkelt plockar ut sju matcher, där jag är ganska säker på resultatet. Men käre GW, vän av ordning, Oskarshamn bland vinnarna, de har trots allt 15 raka förluster, rekord i SHL. Men då tänker jag så här, ju fler förluster, ju närmare vinst. Och senast de möttes i Be-Ge arena i Oskarshamn, så vann hemmalaget med 3-2, och gången dessförinnan i samma arena, den 16 januari, så klämde hemmalaget till med en 5-1 mot Göteborgarna. Jag smyger in en liten slant, och hoppas…
Det som däremot känns ganska fast under fötterna handlar om Leicester. Hemmalaget Newcastle, har inte på något sätt rosat marknaden, det har i och för sig inte heller Leicester, men kanske något mera. Oddset 1,66 lockar, så jag petar nog in någon liten krona på bortaseger. Tittar jag på oddsen, så är det ju rykande fina odds på matchen Chelsa- Manchester City, 3,25-3,70-2,23. Problemet är bara att hitta resulktatet, så jag avstår. Jag skrev visserligen ManC i inledningen, men ju mera jag tänker på frågan, ju mera osäker blir jag. Jag skippar detta, och tar flyget till Italien i stället, där Milan säkert också tar flyget ner till södra Italien och springer in på Stadio Circo Vigorito, där nykomlingen Benevento tar emot. Det ser ut som en ganska enkel mach för Milan, trots Zlatans skada, och det är ju exakt det jag tror i grunden. MEN, och här måste jag ha med en stor reservation. Alex Ferguson, den kloke ManU-tränaren, eller före detta tränaren så så här om Benevetos tränare, Filippo Inzaghi, “Inzaghi föddes i offside” och menar med det att Filippo var en målskytt av rang. Han var också världmästare med Italien då de vann sitt senaste VM-guld, 2006 i Tyskland. Det är således en man med rutin, än så länge utan speciellt stora framgångar som tränare, men han har nyss börjat, och han har spelat i Milan så sent som 2012. Han kan ju fiska fram en liten överraskning bakom örat, så att lägga en del att dagens spelbudget på Beneveto är för det mesta bortkastat, men idag kan det löna sig, oddset är 5,40 på ATG. Oavgjort är oddset 4,20 inte det helt fel. Så om jag hade en femtiolapp, så skulle jag nog lägga 40 på Milanvinst och en chanstia på Beneventovinst.
Lycka till.

Mina speltips - Fiat Italien
Fiat, det handlar mest om Turin och Juventus, inget av dagens tips.