Sentinels of the Multiverse: Shattered Timelines (Greater Than Games)


Fakta:
Antal spelare: 2-5 deltagare
Ålder: 13+ år
Speltid: 30-60 minuter
Innehåll: 220 spelkort, spelregler
Konstruktör: Christopher Badell, Bryan Graham, Alex Franklin, Ashley Wagner

I denna mellanstora expansion till kortspelet Sentinels of the Multiverse kommer nya kortlekar att spela med. Du hittar kompletta kortbuntar för två nya hjältar, fyra nya skurkar och två nya miljöer i boxen. Rätt schysst! Mer variation. Mer skoj. Om du gillar grundspelets koncept med att spela superhjälte och tillsammans med andra hjältar få puckla på en skurk. Grundreglerna förändras inte nämnvärt med det här innehållet, det blir bara andra figurer som slår en annan, med nya kort och påhittiga attacker…

Jag är inget stort fan av Sentinels of the Multiverse, det visade sig i mina ögon vara ett tillkrånglat kortspel med en massa text att sitta och läsa och små brickor att lägga ut och ta bort allt eftersom karaktärernas livskraft förändrades. Men för den som uppskattar SOTM är detta sannerligen något att addera till samlingen. Vem vill inte ha ut ännu mer av spelet? Som expansion betraktat är detta mycket innehåll för pengarna.

Spela hjälte och hoppa i tiden som prisjägaren Chrono-Ranger eller ikläd dig rollen som Omnitron-X, en humanoid från framtiden. Båda ganska enkla, okomplicerade hjältar, komplexitet 2.

Skurkarna Kismet och La Capitán har båda svårighetsgrad 2 och är kvinnor. Den förstnämnda spelar med förtrollat arvegods, en talisman och använder krafter för att ”Jinxa” andra. Det kan bli såväl förstärkningar eller försvagningar av olika effekter. La Capitán är en piratkapten med en besättning hämtad från dåtid, nutid, framtid.

Flickan The Dreamer framkallar psykiska figurer som skrämmer och skadar hjältarna på riktigt. De måste besegra ett antal av de här projektionerna för att väcka den sovande flickan. Gör för mycket skada på The Dreamer själv och det är Game Over för spelarna. The Dreamer har svårighetsgrad 3.

Sist och slutligen en man, den fjärde skurken i paketet, den värste och tuffaste av dem alla, svårighetsgrad 4. Iron Legacy, en ond motsvarighet till och en framtida version av hjälten Legacy från grundlådan. Iron legacy har många andra hjältar som svurna fiender, dvs. inte bara en nemesis utan sex stycken!

De nya miljöerna är The Block som är något slags fängelseavdelning, samt Time Cataclysm i vilken man måste bekämpa tyfoner och smog, såväl som krympande rum, dinosaurier och revor i tiden!

Det framgår varken av regelhäftet eller förpackningen men bifogat mitt exemplar kom även 8 divider-kort att separera de olika kortlekarna med. De passar förvisso inte att använda i den här rätt platta asken, men väl i grundlådan eller en av de större expansionerna om du fyller upp dem med de här nya korten.