Sentinels of the Multiverse: Rook City & Infernal Relics (Greater Than Games)


Fakta:
Antal spelare: 2-5 deltagare
Ålder: 13+ år
Speltid: 30-60 minuter
Innehåll: 450 spelkort, 16 divider-kort, spelregler
Konstruktör: Christopher Badell

Jag kan förstås inte sätta högsta betyg på ett speltillbehör jag egentligen inte får någon vidare festlig spelupplevelse med men jag är ju inte dummare än att jag inser att detta är en riktigt läcker expansion för den som verkligen gillar Sentinels of the Multiverse. Grundspelet SOTM skall i mitt tycke inte ha mer än en tvåa i betyg, och den här expansionen ändrar inte på det, men visst är det här ändå riktigt spelgodis för den som är ett fan av grundspelet.

I den här boxen finns samlat två tidiga expansioner, Rook City och Infernal Relics. Båda tillsammans bjuder på en mängd nya spelkort till grundspelet. Du får kompletta kortlekar för fyra nya hjältar (2-3 i komplexitet) samt hela åtta nya skurkar (svårighetsgrader 2-4). Därtill fyra kortlekar för spel i olika miljöer. Besök Realm of Discord, Tomb of Anubis, Rook City och/eller Pike Industrial Complex – om du vågar!

Ja, det säger sig självt att det här tillbehöret markant skänker nytt liv och stor variation till SOTM. Samtliga hjältar, skurkar och miljöer för med sig något eget och unikt men i grund och botten spelas spelet på i princip samma sätt som tidigare. Tyvärr får jag väl säga eftersom jag inte är så förtjust i att sitta och läsa alla de här textmassorna på korten i spel. Och den biten förändras ju inte direkt nu med många nya kort att lära känna. Fast med rejäla buntar nya kort med nya förmågor och effekter hit och dit, serietidningsaktiga illustrationer och coola hjältar och skurkar känner jag återigen att jag önskar att jag kunnat gilla SOTM mer.

Spela nu som Expatriette och använd vapen- och ammunitionskort. Låtsas vara Mr. Fixer och spela med de nya korttyperna Tools och Styles. Spelare du Tools får du tillbaka Toolskort till handen, spelar du Style, förstörs Stylekort.

Hjälten The Argent Adept har ljud som speciell superkraft och spelar ut olika instrumentkort med melodier, harmonier och rytmer. Han är en av de mer komplexa hjältarna att spela.

Nightmist kastar besvärjelser.

Allt det här är förstås rätt spännande och utmanande. Om det bara inte vore för det ändlösa läsandet på alla kort och det konstanta pillandet med skademarkörer hit och dit allt eftersom striderna rasar, som alltså för mig dödar det mesta av spänningen och intresset för spelet.

Vid sidan av hjältarna kan man få bekämpa The Chairman, The Matriarch, Plague Rat, Spite, Akash’Bhuta, Apostate, Gloomweaver samt The Ennead, där den sistnämnde faktiskt inte är en ensam skurk utan hela nio stycken! Akash´Bhuta å sin sida har hela 200 livspoäng och åter andra figurer erbjuder sina unika utmaningar. Det här är rätt tuffa motståndare att möta! De nya miljökorten är inte så värst mycket enklare att hantera de heller.

Kort sagt; den här expansionen innehåller en massa nya spelkort för att kunna skänka mer liv och variation till ett parti SOTM. Så mycket nytt, men ändå inte. Spelet rullar på som tidigare, med små förändringar. Ett givet köp dock, om du gillar grundspelet!