Kategorier
Speltips

Skidor i Val Müstair

Skidor är numera en ganska rolig sport, igen. Jag satt som klistrad vid TV:n när Gunde och Wassberg härjade som värst, sedan försvann våra svenska kämpar, visst det kom Mogren och snälle Pär, men det fanns inte samma glans och lockese måste jag säga. I går tändes hoppet igen, när charmanta Linn tog på sig skidorna och bara kämpade ner övriga. Hon som bara kan åka sprint, tog nu en kraftfullt taktisk seger, till på köpet har vi fått in Frisa och Ebba, den senare höll icke i går. Men alla tre tjejerna har gundehuvudet, och sådant gillar jag.
Hörde förresten om Gunde på en dokumentär på sr.se. Lyssna på den, jag lovar att du njuter. Han säger bland annat efter att ha kommit tvåa i något lopp att han på kvällen funderade. Han var ganska nöjd med en andraplats, men det som var det stora problemet var om han nu blivit vanlig och framöver skulle vara nöjd med en andra eller kanske än värre en tredjeplats. Nej, då skiter jag i det här sa, 29-åringen och la av. Får jag inte vara bäst, då är det här inget för mig. Så la han av och fick en karriär som programledare i TV. Jag vet inte hur kul han tycker det är, men det måste ju fram mat på bordet, jag skulle tro att han numera är på den nivån.
Eftersom skidor nu blivit så kul, så blir det givetvis än skojigare att titta på det med en lapp i handen. Att Linn skulle vinna även idag, det tror jag inte riktigt. Hon är en kämpe och ska ha sina konkurrenter omkring sig. I dagens jaktstart går hon ut först, och måste ta rast i första backen, för att vänta in de övriga, det kan kanske trigga tjejen. Jag skulle nog lägga in någon liten krona på damerna en birt ner. 40 sekunder efter ligger nu Slovenska Lampic, ytterligare tre sekunder senare hittar vi Faehndrich, De båda har ryskt efter sig, både Sorina och Stupak, går ut drygt tio sekunder efter. Jag lägger en tjuga på var och en som segrare. Och jag lover det är oddsen som lockar. Både Lampic och Faendrich ger 101 gånger insatsen på ATG. De båda ryskorna ger drygt 50 gånger, så det får bli en tjuga på varje. Hade jag nu spelat med sunt förnuft, då hade pengen gåt på de båda amerikanskorna som ligger bra till, eller varför inte på Linn och Frida. Tja, det gäller att välja taktik. 15,25 börjar det, då sitter jag på plats, ochg njuter. Vinterstudion först och sedan Jakob Hård, och helst inte så mycket glädjetjut från Anders Blomkvist. Blir det tjut, då går det bra för våra svenska och mina spel spricker, det är ju sådant som vare sig Anders eller Jakob bryr sig om, de tänker är du så j-a dum då får du skylla dig själv. Jag får se om jag kan glädjas åt en rejäl påfyllning på kontot senare. Jag har några matcher på G idag, också. Tur att jag fick sova ordentligt i natt, så att jag orkar med denna pärs. Kul ska det bli…

Jag hoppas det går lite snabbare för mina favoriter Lampic och Faendrich, då fylls min kassa på ordentligt, och du minns ju var du fick ditt speltips ifrån!!!

2 svar på ”Skidor i Val Müstair”

Stängt för kommentering.