Numbers Up! (MB Spel)


Fakta:
Antal spelare: En eller flera deltagare
Ålder: 7-70 år
Innehåll: Spelbord med klocka, 20 pluggar numrerade från 1-20

Numbers Up är ett stressigt kom ihåg-spel i vilket du skall hitta och rada upp 20 numrerade plastpluggar i ordning. De 20 pluggarna finns inför spelstart blandade i lika många hål på spelbrädet, självklart med sina respektive nummer dolda, vända nedåt. När du startar timern tickar den högljutt och sekunderna rusar förbi.

Du har som mest en minut på dig att plocka upp pluggarna en i taget, kolla numret på den och därefter ställa tillbaka den där du tog den, alternativt placera den i sifferordning på annan plats på spelbrädet om numret är det rätta. Utmaningen består såklart i att få alla tjugo pluggarna i en följd, 1-20, på brädet innan timern stannar.

Lyfter du upp en plugg med en siffra som för tillfället inte passar in måste den sättas tillbaka och du får snabbt ta upp en annan. Du måste förstås hålla koll på vilken siffra du fick fram var så att du sedan kan plocka en viss plugg snabbare senare… Du har ju inte hur mycket tid på dig som helst.

När tiden tar slut knäpper det till i spelbrädet och samtliga kvarvarande pluggar du inte ordnat i sifferordning ramlar ned under spelbordet. Hur många pluggar hann du hitta och få i ordning?

Mer än så handlar inte Numbers Up om. Detta är ett spel man spelar ensam eller en i taget. Som mest tar en spelrunda 1 minut men du kan såklart sätta timern på ännu kortare tid. Tävla mot dig själv eller någon annan i att komma till en så hög siffra som möjligt. Kommer du till 20 på en minut kan du ju alltid korta ned tidsgränsen för en ännu tuffare utmaning…

Spelet fungerar, visst, men det väsnas och är inte speciellt roligt eller spännande. Betygstvåan är svag.