Munchkin 3 Clerical Errors (Steve Jackson Games)


Fakta:
Antal spelare: 3-6 deltagare
Ålder: 10+ år
Speltid: 1-2 timmar
Innehåll: 112 spelkort, regelark.

Det roligaste med spelet Munchkin är att upptäcka nya knasiga spelkort och använda dessa för att förbättra ens egna chanser att vinna och samtidigt förstöra så mycket det går för alla andra! Så bra då att här finns 112 nya kort med rätt snygga illustrationer och knasiga förmågor att addera till ett parti.

Merparten av korten hamnar i leken för Dörrar och där ryms ju som du vet monster, förbannelser och kort för olika raser och klasser. Helt nytt verkar klassen Bard (ett slags musikant och sagoberättare) och rasen Gnomes vara. Gnomes är här något slags småväxta varelser med stora näsor.

Bekämpa Guldfiskar, tunnor med apor, dubbelgansters, mansgrisar och fler lagom farliga och udda varelser.

Bland Skattkorten finner man fusköron, stark pepparsås, önskeringar och en kedjebikini. Kanske också ett välsignat maskingevär. Det går också att få spela på det underjordiska kasinot eller ägna sig åt att kasta dvärg.

Kort sagt, några nya knasiga kort kan skänka lite nytt liv och variation till ett parti Munchkin. Korten är illustrerade i samma stil som de i grundboxen (fem kort med bilder av gästillustratörer dyker dock också upp) och rymmer i vanlig ordning en hel del text som måste läsas och förstås. Funderar man på att skaffa det här lilla paketet har man förstås redan spelat och uppskattat Munchkin och har inget emot kort med text, och då kan det här vara en lämplig väg vidare. Som expansion betraktat ger den mycket nytt i ett behändigt format.