Monsterkuddkrig (Användbart Litet Företag)


Fakta:
Antal spelare: 2-6 deltagare
Ålder: Från 5 år
Speltid: 5-15 minuter
Spelregler: Du kan börja spela inom 3 minuter
Typ av spel: Action 10/10, Taktik 9/10, Spänning 9/10, Engagemang 10/10
Innehåll: 10 monsterklossar (5 blå och 5 röda), 6 kuddar, regler
Spelidé: Leoj Nileves &Henrik Tistling


Spelet kubb som man spelar ute i trädgården, kan det vara något att ha som en inomhus-variant? Jo, det fungerar faktiskt riktigt bra. Här kommer 5 blå och 5 röda skumplast-klossar (4 x 4 x10 cm) försedda med olika klistermärken med monsterbilder och 6 stycken blommiga små (10 x 10 cm) mjuka kuddar. Ställ upp klossarna och försök kasta omkull dem…

Ja, mer är det ju egentligen inte frågan om. Två spelare eller lag försöker att fälla motståndarnas samtliga monsterklossar genom att kasta kuddar på dem… Den som först vält alla fem monstren i en färg vinner! Ett löjligt upplägg kan man tycka men det funkar ju bra i trädgården sommartid, så varför inte året om inomhus?

Se bara till att ha lite utrymme tillgängligt och ta för säkerhets skull gärna bort kristallvaser och andra ömtåliga saker. Kuddarna är mycket mjuka och lätta men kan förstås kastas med kraft och hamna fel... Kul för både barn och vuxna men kanske inte så mycket av en utmaning för de äldre om kastavståndet är kort? Vilken tur då att man själv bestämmer var monsterklossarna skall stå!

Förr eller senare har väl klistermärkena släppt eller skavts bort från skumplastklossarna och då försvinner kanske lite av monstercharmen och kanske går det hål på kuddarna. Till dess är det bara att njuta av ett synnerligen enkelt och underhållande spel för alla leksugna barn och vuxna med barna-/tävlingssinnet i behåll. Och skulle det värsta hända får du väl sätta dit nya klistermärken eller rita dit egna figurer på klossarna och eventuella hål på tygkuddarna kan du ju alltid sy igen.