Arkham Horror: Miskatonic Horror Expansion (Fantasy Flight Games)


Fakta:
Antal spelare: 1-8 spelare
Ålder: 14+ år
Speltid: 2-4 timmar
Innehåll: 380 spelkort, pappark för Instututioner (3) och Sändebud (1), 4 referensark, 51 brickor för agenter och expeditioner, regler.
Konstruktör: Richard Launius & Kevin Wilson

Miskatonic-lådan kommer med nyheten Institutioner, organisationer som kan hjälpa de undersökande äventyrarna på olika sätt i utbyte mot somliga resurser som de hittar under spelets gång. Man skulle kunna säga att Institutionerna (3 stycken olika) fungerar ungefär som Väktarna (Guardians) från Kingsport Horror (expansion till Arkham Horror). Man har dock aldrig mer än en institution med i ett visst parti.

I övrigt är detta mest att anse som en expansion till andra Arkham Horror-expansioner. Somligt här kan man spela med direkt rakt av i kombination med grundlådan, det mesta är dock sådant som bygger vidare på allt det som kommit med via andra utbyggnadsset. Så ju fler expansioner till Arkham Horror du har desto mer av detta innehåll kan användas.

Med det sagt, investera inte i denna låda om du inte redan har Arkham Horror och minst hälften av de föregående små och stora extralådorna‚Ķ

Undantaget några få brickor i papp utgörs resten av innehållet av nya spelkort. Tyvärr alltså ingen ny spelplan, inget bräde för Miskatonic utan bara högar med spelkort, alltifrån endast 5-6 nya att addera till annan passande expansion eller given situation eller typisk karaktär (monster eller spelfigur) eller många fler än så (såsom t.ex. 50-80 platskort vardera för Dunwich, Kingsport och Innsmouth).

Det är extra kort för Injuries och Madness (för Dunwich), specifika kort för olika Väktare i Kingsport och mer. Utställningskort för The Curse of the Dark Pharaoh, Blight-kort för The King in Yelllow, Kult-kort för The Black Goat of the Woods och så vidare och så vidare.

Konceptet Epic Battle från Kingsport Horror utvecklas t.ex. med Epic Conditions och Battle Events, nya händelser under slutstriden, nya förutsättningar för densamma‚Ķ

Regelhäftet fokuserar på att beskriva de medföljande spelkomponenterna samt hur allt skall integreras med grundlådan och ev. andra expansioner. Allt precis som tidigare trevligt, tjusigt men inte på något sätt tvingande att ha skaffa och spela med.