Minotaurus (Lego)


Fakta:
Antal spelare: 2-4 deltagare
Ålder: 7+ år
Speltid: 20-30 minuter
Innehåll: Byggbar Legotärning, 12 Lego-mikrofigurer, 211 Legobitar, regler samt bygginstruktion


I labyrintens mitt finns ett tempel som dina spelpjäser måste besöka, i alla fall en av dem (beroende på antalet spelare). Du startar i labyrintens utkant, i ena hörnet, och ger dig in mot mitten. Kasta tärningen och flytta en pjäs.

Det är bara ett problem. Labyrinten vaktas av Minotaurus, mannen med tjurhuvudet, och han tänker inte låta dig nå fram till templet!

Legotärningens sidor med 3, 4, 5 eller 6 prickar ger en pjäs förflyttning lika många steg. Med svart sida upp skall du gå 8 steg med Minotaurus, förslagsvis bort från dina pjäser och istället mot dina motståndare. Stöter han ihop med en spelpjäs under sin förflyttning får denne flyttas tillbaka till start för att sedan börja om på nytt. Efter att ha fångat in en spelpjäs återgår Minotaurus till det heliga templet centralt på spelplanen, annars stannar han tills vidare där han ärů

Skulle grå sida komma upp på tärningen får aktuell spelare flytta på, eller ställa ut, en mur någonstans i labyrinten, allt för att underlätta sin egen passage eller försvåra för en motståndare!

Eftersom detta är ett Legospel är det naturligtvis fullt möjligt att bygga om (eller till) labyrinten som man behagar. I de alternativa reglerna erbjuds möjlighet att få hoppa över labyrintens gröna häckar, något som såklart är förbjudet i basutförandet.

Minotaurus handlar egentligen bara om att slå fram många prickar på tärningen, men det är ett rätt snyggt spel med många Legobitar och det fungerar helt klart som okej förströelse en kortare stund. I alla fall för barnenů