M.I.G. Det goda livet! (Mobile Intelligence Games)


Fakta:
Antal spelare: 2-5 deltagare (eller lag)
Ålder: Från 18 år
Speltid: 15-60 minuter
Innehåll: 156 kort med 780 frågor, spelblock, 2 specialtärningar, penna och regler.

Det här är MIG Det goda livet, frågespelet för personer som njuter av mat, dryck och ett aktivt liv. De fem olika ämneskategorierna är som följer; Mat & Kök, Dryck & Sång, Vett & Etikett, Gott & Blandat samt Liv & Hälsa.

Det går väl inte annat än att gilla MIG. Som kunskapsspel betraktat är ju detta i toppklass. Det som erbjuds är ju mängder med varierade frågor och svar, allt kompakt förpackat och med en enkel och fiffig spelidé.

Kasta två tärningar. Den ena avslöjar en blank sida (valfri frågekategori) eller en sida med två färger (för två olika ämneskategorier, välj din favorit). Den andra tärningen visar MIG-chans eller ej (en chans på sex).

Få din fråga, försök besvara den korrekt. Har du rätt och det var MIG-chans ger dig rätt svar ett kryss i protokollet. Aktuell ämneskategori är nu avklarad. Försök besvara MIG-frågor i de övriga kategorierna också. Först att lyckas vinner!

Har du rätt svar men inte MIG-chans får du slå igen. Skulle du svara fel är din tur såklart över. Krångligare än så är det inte. MIG fokuserar på ett rejält utbud frågor i behändigt format. Här finns ingen spelplan där en pjäs skall flyttas fram och tillbaka, inga små brickor, tårtbitar eller motsvarande komponenter att samla för seger, bara frågekort, ett par tärningar och ett block.

Visst finns det andra stora, exklusiva och lika bra frågespel därute, men nog är MIG ett synnerligen starkt alternativ om man vill spara utrymme, spara pengar, slippa plock- och pysselmoment och samtidigt få så mycket av själva kunskapsmomentet som möjligt. Jag gillar MIG starkt och detta är för mig riktigt festliga frågeämnen att tävla i.