Maloneys testamente (Ravensburger)


Fakta:
Antal spelare: 3-6
Ålder: Från 12 år
Innehåll: Spelplan, 2 spelpjäser av trä (en bil, en markör), 64 stadskort, 6 jokerkort, 1 testamente, 24 väskkort, 2 regelkort och sedlar
Konstruktör: Sid Sackson

Gamle Maloney har dött och hans arvingar samlas för att ta del av förmögenheten. Men Maloney var en lurig man. Sin förmögenhet har han spritt ut över hela USA och arvingarna måste tillsammans färdas runt i bil till olika städer för att samla ihop så många poäng som möjligt. Flest poäng från de olika stadsbesöken vinner alla Maloneys pengar!

Så alla spelare reser till samma städer samtidigt, men endast en person i varje stad är den som kommer åt den väska som Maloney gömt. Inför varje resa startar en liten budgivning mellan spelarna. Den som betalar högst (eller offrar sitt jokerkort) är den som inom givna ramar bestämmer vart resan skall gå härnäst, och är den som får väskan. Stadskorten varje spelare har på handen ger olika många poäng i respektive stad och inte nog med det, det kan utdelas olika många poäng beroende på vilken dag du besöker städerna. Kommer du till San Francisco på en lördag får du 7 poäng. Besök på en fredag ger bara 1 ynka poäng. För Las Vegas gäller t.ex 7 poäng på en tisdag, 4 för en fredag och bara 1 poäng för stadsbesök på en måndag. Så det gäller att kolla sina kort och ta kommandot. Kanske är spelet slut innan ni ens hunnit till alla städerna? Verkligen ett annorlunda spelupplägg. Medelbetyg är välförtjänt.