Magikus (Lego)


Fakta:
Antal spelare: 2-4 deltagare
Ålder: Från 6 år
Speltid: 10-20 min
Innehåll: 1 byggbar Lego-tärning, 108 Lego-bitar, spelregler samt bygginstruktioner


I Magikus skall du samla ihop fyra olika ingredienser som behövs i en kittel för att kunna skapa en magisk trollformel.

De 108 Legobitarna byggs ihop till en trappa eller ett slags hylla med fem plan. På fyra av de fem nivåerna finns fyra Legopjäser, en vardera i färgerna rött, gult, grönt och rött. Tittar man på hyllplanen uppifrån och ned är det även där så att det i samma kolumn bara finns ett specifikt föremål av varje typ.

Din uppgift i spelet är att vara först med att samla ihop en gul trollstav, en bägare med grönt innehåll, en röd klo och ett huvud på blå fot, ja ett föremål i respektive färg alltså.

Innan du kastar tärningen måste du bestämma dig för om du skall försöka ta ditt föremål från en horisontell eller vertikal rad. Därefter kastar du tärningen en gång innan turen går över till nästa spelare, och så turas ni omů

Kommer röd, blå, gul eller grön sida upp på tärningen du byggt ihop, tar du såklart en Legobit till din samling i motsvarande färg. Detta gör du såklart även om du redan har en bit i just den färgen. Det kan vara bra att ha bitar i reserv!

Visar tärningen vit sida tar du valfri ingrediens från den rad eller kolumn du valde och är tärningen svart stjäl du en ingrediens från en motspelare.

Tja, det var det hela, ett nästan löjligt enkelt och snabbspelat tärningsspel. I Magikus kommer Legot mest i form av riktigt små speciella bitar, och det är typ fyra av allting, så det är inte helt lätt att få ihop byggmaterial till något riktigt festligt att leka med. Men kanske att det kan funka för Legotokiga småbarn ändå? Som vuxen blev jag inte särdeles imponerad.