Löning (Parker)


Fakta:
Antal spelare: 2-6 spelare
Ålder: Från 8 år
Innehåll: 36 affärskort, 36 händelsekort, 76 postkort, 6 spelpjäser, tärning, pengar i olika valörer, lånehistorikblad, spelplan och regler

Jobba dig igenom vecka efter vecka för att i slutet av månaden få just löning. Betala dina räkningar och försök få en slant över för diverse affärer som du förhoppningsvis kan tjäna pengar på. Av och till kan det ramla in ett litet överraskande tillskott, lika ofta kan du tvingas betala oväntade utgifter. När du fyller år får du pengar av dina vänner, du kan vinna på lotterier och göra fynd på garageförsäljningar. Javisst, löning är precis som ens vanliga liv, hehe… Ett lättsamt ekonomispel som du spelar över så många månader som du finner lämpligt.

Spelplanen omfattar de 31 dagarna i en vanlig månad. Du kastar tärning och flyttar dig från måndag till söndag, måndag till söndag. Allt eftersom dagarna går följer du respektive rutas instruktioner. Ofta innebär det att dra kort, antingen ett Postkort, Händelsekort eller Affärskort.

Med posten kommer det ofta räkningar, händelsekorten kan låta vad som helst hända och affärskorten låter dig investera i någon speciell verksamhet. Har du de tusenlapparna som behövs så slå till, med största sannolikhet kan du få ännu mer tillbaka! Det gäller bara att hamna på rätt rutor på spelplanen för att kunna avyttra dina affärsrörelser till nya köpare…

Saknar du pengar kan du, precis som i verkliga livet, låna pengar. Var bara beredd på att ränta och avgifter skall betalas.

Efter att antal spelade månader (eller år) vinner den som tjänat ihop mest pengar. Trots att din månadslön i spelet endast är 3500 kr går det förvånansvärt snabbt och enkelt att få förmögenheten att växa många gånger om.

Spel på temat: kasta en tärning, flytta runt en pjäs och dra kort, vinn eller förlora pengar och se till att du är den som tjänar mest, går det tretton på dussinet av. Det här är ett av de mer okomplicerade ekonomispelen och som sådant har det sin charm. I all sin enkelhet alltså.