Lego Time Cruisers Game (RoseArt Brand/Lego)


Fakta:
Antal spelare: 2-4 spelare
Ålder: 8+ år
Innehåll: 1 spelplan, 1 Time Cruiser-snurrskiva, 2 tärningar (vit+svart), 5 Lego-figurer, 20 Legoföremål, 36 spelkort, regelhäfte på engelska

Lego Time Cruisers är inte mer avancerat än att det handlar om att ha tur med tärningarna för att vinna, men det är utan tvekan ett snyggt spel att lägga ögonen på, och spelpjäserna är riktiga Legofigurer. Spelupplägget känns igen men känns ändå fräscht och lite mer krävande än liknande tärningsspel.

Spelplanen är uppdelad i fyra olika områden; en vilda västernvärld, ett undervattensland, ett område för yttre rymden och så slutligen en yta för ädla riddare, kungar och drottningar.

I varje värld löper en slinga längs vilken man förflyttar sig runt i aktuellt område och man kan hoppa mellan världarna genom att nyttja teleportationspunkterna eller Time-Vortex-cirklarna som de kallas här, eller helt enkelt gå med sin pjäs från ett område till ett annat via snurrskivan i spelplanens mitt.

Här i mitten härskar Time Twister, en svartklädd Legofigur i hög hatt och han rör sig runt, runt på sin skiva. Hamnar han på ett fält där det redan står en annan spelarpjäs förlorar denne ett insamlat föremål och spelaren måste då besöka en specifik värld igen på jakt efter något betydelsefullt och absolut nödvändigt för seger.

För se, det är det här som är spelets mål, att vara först med att samla ett föremål från varje Legovärld. Men det gäller att planera smart och vara uppmärksam på vad motspelarna tar för föremål, för varje föremål du tar måste kunna bäras av din Lego-pjäs, i händerna, på huvudet, runt halsen eller på ryggen.

I de olika områdena ligger pistoler, knivar och gevär, hjälmar, kungakronor, pilkoger, syrgastuber, spjut och mycket annat i form av speciella Legodelar utspridda. Först till respektive plats med sin pjäs får föremålet ifråga.

I varje drag kastar man två tärningar, en för egna pjäsen och en för Time Twister-figuren. Utöver ovanstående finns möjligheter att, när du når vissa rutor, ta upp kort som kan erbjuda extradrag, hopp mellan olika världar etc.

Detta är som du förstår bara ett vanligt tärningsspel där den som snabbast förflyttar sig runt spelplanen troligen vinner. Ja, det handlar ju lite om att undvika Time Twister och få tag på rätt föremål före motståndarna också. Ganska simpelt egentligen, men med pluspoäng för design och känsla.