King of Tokyo – Power Up! (iello)


Fakta:
Antal spelare: 2-6 deltagare
Ålder: 8+ år
Speltid: 30 minuter
Innehåll: Monsterbräde, monsterfigur med plastfot, 7 brickor, 56 evolutionskort, regler
Konstruktörer: Richard Garfield, Skaff Elias, Guillaume Gille-Naves

Wow, mer godis till kungen av Tokyo! Först och främst, om du vill lira med en annan figur än de sex i grundboxen får du här jättepandan Pandakaï som ett fräscht nytillskott.

Vidare bjuds det på evolutionskort till nämnde Panda och alla hans sex fiender från King of Tokyo-lådan, 8 nya, unika kort för respektive figur. Varje spelare tar korten tillhörande sin spelkaraktär, blandar dem och skapar en helt egen kortlek att eventuellt använda under spelets gång.

Nu går det faktiskt att få tillgång till alldeles egna specialförmågor för just sin figur, utan att behöva lägga kraft och resurser på att samla in energikuber för att kunna köpa sig uppvända specialkort. Allt du behöver göra för att få vända upp ett evolutionskort är att slå fram och spara minst 3 stycken hjärtan med dina tärningar.

Varje gång så sker får du plocka på dig det översta kortet från din lilla hög och vips så har du nya möjligheter att få fördelar i kampen om segern, fördelar som förstås samtidigt innebär sämre odds för motståndarna.

Evolutionskorten skall du hålla hemliga till dess att du spelar ut dem. Du kan spela dem när du vill och du kan ha hur många som helst tillgängliga vid ett och samma tillfälle. När/om du fått alla åtta kort till din hand (eller ut på bordet) kan du inte få fler, de där åtta är vad som står till buds.

Somliga erbjuder en tillfällig effekt där kortet måste kastas efter att ha använts en gång, andra är klassade som permanenta och låter dig behålla kortet spelet igenom, att använda igen och igen.

De sju små runda brickorna som medföljer används till somliga evolutionskort som fungerar för monstren Meka Dragon och Alienoid.

Japp, det behöver väl inte sägas att detta skänker nytt, och lite annorlunda, liv till King of Tokyo. Allt innehåll färgglatt, festligt och mycket underhållande, ett synnerligen självklart tillbehör till grundspelet om du alls gillat det. King of Tokyo – Power Up! går också under namnet Expansion 1.