King of Tokyo Halloween (iello)


Fakta:
Antal spelare: 2-6 deltagare
Ålder: 8+ år
Speltid: 30 minuter
Innehåll: 2 x Monsterbräde, 2 x monsterfigur med plastfot, 7 brickor, 16 evolutionskort, 6 x Halloweentärningar, 12 kostymkort, bonuskort till spelet King of New York, regler
Konstruktörer: Richard Garfield, Koni Kim, Guillaume Gille-Naves

Spelet King of Tokyo får stifta bekantskap med två nya otäcka figurer, Boogie Woogie och Pumpkin Jack. Det är inte så att spelet är tänkt att växa och spelas av upp till åtta spelare (även om det kanske kan funka det med), mer istället så att du får nya karaktärer att välja bland. Om, utifall, att du skulle ha tröttnat på de andra från grundspelet och ev. Power Up-expansionen, eller du känner att de här mer elaka mardrömsmonstren är mer i din smak.

Du får förstås med motsvarande monsterbräde för att hålla reda på liv och insamlade poäng, därtill också 2 x 8 evolutionskort för figurerna. Evolutionskorten är spännande att använda men endast något att ha förutsatt att du redan skaffat dig Expansion #1, Power Up! De här evolutionskorten är unika för respektive monster och erbjuder en möjlighet att komma åt olika specialförmågor.

Nya specialförmågor erbjuds här också via de medföljande Kostymkorten, 12 stycken till antalet. Dessa är kort som blandas med de ursprungliga specialkorten, där tre alltid skall finnas uppvända och till salu för den intresserade.

Kostymkorten är främst småknasiga sätt att klä ut ditt monster så att det liknar något helt annat. Här heter korten Astronaut, Ghost, Vampire, Devil, Witch, Princess, Zombie etc. Du kan således spela med en Pumpkin Jack Princess, en Vampire Boogie Woogie, eller varför inte en Zombie Meka Dragon? Kostymkorten (om du köper dem) erbjuder såklart nya olika specialfunktioner och förmågor på samma sätt som vanliga köpta specialkort från grundspelet. Kostymkorten kan dock stjälas av andra spelare!

En uppsättning orangea tärningar medföljer, även dessa främst som alternativ till grundlådans sortiment. Snygga och rejäla men kanske inte helt nödvändiga.

Evolutionskorten för Boogie Woogie och Pumpkin Jack är som andra evolutionskort en blandad mix av kort med temporär respektive permanent funktion. Det nya här är att somliga evolutionskort dock fungerar som gåvor av det mer negativa slaget. Boogie Woogie och Pumpkin Jack kan ge bort somliga evolutionskort som försämrar mottagarens tärningskastande!

King of Tokyo Halloween (Collector Pack 1) är snyggt, färgglatt och varierat, ett bra tillskott i King of Tokyo-familjen. De nya spelkaraktärerna är skrämmande och snygga och evolutionskorten kul att spela med, men det kan ändå inte bli bästa toppbetyget. Skall allt i denna lilla box komma till nytta räcker det inte med att ha grundspelet, du måste ha Expansion 1 också (Power Up!). Vidare kan jag tycka att Kostymkorten egentligen inte tillför så mycket nytt och att de orangea tärningarna känns rätt onödiga. Bortsett från det är detta en riktig liten godbit!