Khet: Eye of Horus Beam Splitter (Innovention Toys)


Fakta:
Antal spelare: 2
Innehåll: Två spelpjäser samt regelhäfte

Här kommer två nya spelpjäser till strategispelet Khet, en grå och en röd, således en extra till respektive spelare. The Eye of Horus Beam Splitter är precis vad namnet antyder en pjäs som klyver ljusstrålen i två delar. Här har modern teknik nyttjats, plast och aluminium mixats samman så att pjäsens spegel blivit semi-transparent, ja halvgenomsläpplig. Rikta in din ljusstråle mot Horus-pjäsen så både studsar ljuset iväg 90 grader och passerar rakt igenom densamma. Be mig inte förklara exakt hur det fungerar men visst är det fiffigt!?

100 % ljus in mot pjäsens spegelfönster blir 50 % som studsar vidare i rät vinkel och 50 % som går rakt igenom. Du får således dubbla ljusstrålar att fara runt på spelbrädet och därmed också ökade chanser att träffa motståndarens pjäser. Har du å andra sidan inte exakt koll på hur ljuset studsar löper ju även dina egna pjäser ökad fara!

Detta är ett festligt tillskott till Khet som förändrar spelet rejält men ändå behåller grundreglerna. Den nya pjäsens rörelsemönster är väl främst att likna vid originalets Djed-pjäs och därför får också Horus-ögat byta plats med en annan pjäs som finns intill.

Nu kommer troligen ljuset att studsa runt mer och längre sträckor på spelplanen. Se bara till så att din spelplan är just helt plan, att dina pjäser står stadigt och att inga speglar är sneda för om så är fallet riskerar ditt ljus att hamna snett, på pjäsernas utkanter eller socklar och då kan det naturligtvis bli svårt att se hur ljuset går och var det träffar.

Summa summarum, ljussplittrarna är vettiga tillägg som förlänger livslängden på Khet ordentligt. Och gör spelet än mer utmanande. Ja, är du ett riktigt Khet-fan är detta ett måste.

Utöver de två pjäserna i den lilla plastförpackningen medföljer korta regelinstruktioner samt förslag på 5 nya startuppställningar.