Jägersro (Alga)


Fakta:
Antal spelare: 2-5 deltagare
Ålder: Från 9 år
Innehåll: Spelplan, markeringsbord, 20 hästar i fem färger, 20 galoppkort, 26 chanskort, 6 bolagskort, 2 obligationskort, 5 stjärnjockeykort, 5 försäkringsbevis, 5 kapplöpningsprogram, 20 insatsmarker i 4 valörer, markeringspjäser till markeringsbordet samt sedlar i olika valörer och regelhäfte
Konstruktör: Jan Jangö

I travspelet Jägersro gäller det förstås att vinna hästkapplöpningar, att få sin häst först över mållinjen. Det låter nog så enkelt men det är mer till spelet än så. Och visst kan du ställa upp i ett enda lopp och sen är spelet slut, men ni kan också satsa på en riktig helkväll eller dela upp tävlandet över flera dagar och partier och spela er igenom alla tävlingarna som listas i spelprogrammet.

Här finns möjligheter att köpa sig en eller flera hästar och tävla i olika åldersklasser. Här kan man satsa pengar på vinnare och tjäna storkovan, men man kan också dra fel kort och få veta att hästen blivit halt och måste utgå ur tävlingen eller att extraavgifter måste betalas. Pengar spelar en stor roll i spelet och att spela utan att ta lån kommer nog inte att lyckas.

Så håll koll på dina investeringar och banklån för lånen skall betalas tillbaka, med dina eventuella vinstpengar. Och vad händer med dina inkomster om hästen diskvalificeras ur tävlingen? Du kan satsa pengar på att försäkra din häst och betala extra för en riktigt duktig jockey och således öka dina chanser till framgång. Fart och fläkt i ett spännande spel som blir roligare ju fler spelare som deltar och ju fler lopp ni kör.