Insikt 1994 (Användbart Litet Företag AB)2


Fakta:
Antal spelare: 2-6 spelare eller lag
Ålder: Från ca 10 å
Innehåll: Spelkort med 2000 frågor, kategorikort och chanskort för 6 deltagare, regler.

Får vi presentera Insikt med chanskort. Så står det att läsa på askens baksida. På framsidan läser jag: Insikt. Nu med chanskort! Fler skratt, ökad spänning, högre tempo... ”Insikt är ett spännande och underhållande spel” och detta är tydligen versionen som vann 1993 års uppfinnartävling i spelvärlden, när ALF, ALGA och BRIO bjöd in till densamma.

Det står faktiskt ingenstans att detta är en expansion till Insikt och inte ett eget spel.

Det du får här är spelkort med 2000 nya frågor om händelser i vår värld, perioden hösten 1993 till hösten 1994, samt de där chanskorten. Ja, den innovativa nyheten som tog tävlingsjuryn med storm visar sig ”bara” vara kort med texten KAN och KAN EJ. Nu kan man alltså i ett parti Insikt slå vad om huruvida en annan spelare troligen KAN eller INTE KAN frågans rätta svar...

Mer var det inte. Älskar man Insikt är förstås fler frågor festligt, men ärligt talat är ju många sådana här frågor färskvara och tja, Insikt har väl aldrig varit det hetaste kunskapsspelet... Å andra sidan kan man ju spela Insikt-konceptet med färskare frågor från något annat spel.