Hur fan visste du det? (Abracadabra)


Fakta:
Innehåll: 100 frågekort
Konstruktörer: Johan Höglund, Fredrik Larsson, Anna Östlund

Här kommer i en liten ask 100 spelkort med totalt 500 frågor av blandad karaktär. Detta skall enligt förpackningen vara partyfrågespelet med annorlunda och vågade frågor som ingen annan tar upp och det kan utan tvekan stämma. Det mesta är frågor av sådan typ att omgivningen genast kan säga just ”hur fan visste du det?” om någon nu visar sig kunna rätt svar på en fråga. Även om inga specifika kategorier finns känns det som att mycket handlar om kroppen, brott och straff och sexualitet/pornografi.

Somligt är klart rumsrent såsom frågorna: Vilket är världens mest glesbefolkade land? Vilken är Sveriges vanligaste fisk? Vad är en trumpetstek? Men så finns också allt det där andra, det där lite mer udda…

Vilken ersättning utgår vid spermadonation på svenska sjukhus? Hur många kilogram avföring har du tömt om du uppnått 30 års ålder? Vad för slags fetisch är altocalcifilia? Vad menas med gonzoporr? Om en kompis skall spotta eller urinera på dig, vad är bäst för dig ur hygiensynpunkt?

Här trängs frågor om kändisar, läkemedel, lagtexter och en del riktigt onödiga kunskaper sida vid sida. Antingen tuggar man igenom en samling frågor som de är eller också lägger man till dessa kort som en egen chansartad, blandad, lätt bisarr kategori i något annat frågespel. Se bara till att spela med folk i vars sällskap du känner dig bekväm med att ställa och kanske svara på dessa udda frågor. Det kan måhända kännas lite obehagligt att skylta med sina eventuella kunskaper kring de här frågorna… haha.