Hive - The Mosquito (Gen42/Vendetta)


Den här lilla förpackningen innehåller två pjäser till Hive, en svart och en vit pjäs för Mosquiton, samt ett kort regeltillägg om hur pjäsen kan nyttjas.

Kort sagt är Mosquiton inget mindre än en joker i spelet. Den spelas ut som andra pjäser där en vit pjäs måste röra en annan vit pjäs och den svarta en svart, men väl i spel kan Mosquiton ”ta över” valfritt rörelseschema från den eller de andra insekter den rör vid. Okej, den blir inget nytt drottningbi som måste omringas och besegras, men kan få dess förflyttning om max 1 steg/omgång. Eller bli en myra, en gräshoppa, en spindel eller skalbagge. Jodå, om Mosquiton rör en skalbagge kan den kliva upp ovanpå de andra pjäserna och rör den gräshoppan får även Mosquiton hoppa. Sen kan den få nytt sätt att röra sig i nästa drag, allt alltså beroende på vilken eller vilka pjäser som just då ligger intill...

Mosquiton förändrar såklart spelet Hive radikalt och det öppnar för nya spännande partier. Möjligen kan man tycka att priset för dessa två bitar är högt. Och kanske att dessa jokrar skulle ha erbjudits plats att medverka redan i originalspelet.