Heroica – Waldurk (Lego)


Fakta:
Antal spelare: 2-3 deltagare
Ålder: 8+ år
Speltid: 10-15 minuter
Innehåll: 225 Legobitar, regler, bygginstruktioner, affisch


Den Mörka Druiden härskar i Waldurkskogen. Vågar du ge dig in i skogen och bekämpa Druiden och hans monster som lurar i mörkret? Kan du rentav komma åt Livets bägare som finns någonstans i Druidens boning?

Använd de 225 Legobitarna till att bygga upp ett litet palats och en skog med ett antal stigar. Sprid ut några djur, monster och somliga föremål här och där. Placera ut ett par magiska dörrar som begränsar framkomligheten och era respektive spelpjäser så långt bort från Druidens palats som möjligt.

Nu gäller det att kasta tärning och lyckas förflytta sig genom skogen och förbi de magiska dörrarna och de olika varelserna för att besegra Druiden och sno hans Bägare. Du kan spela som Barbar, Druid eller Utbygdsjägare, alla har de någon unik specialförmåga vad gäller sårläkning, förflyttning eller och/eller strid.

Ja, vandra på genom skogen och kommer du i kontakt med spindlar, varulvar etc. så måste du slåss. Kasta mer tärning och besegra fienden. Misslyckade tärningsslag kan leda till att du blir skadad, förlorar du för mycket blod är du såklart ute ur spelet, din spelpjäs är död. Så låt inte det hända, se till att läka dina eventuella skador, sök efter de magiska helande dryckerna någonstans i skogen…

Finner du guld kan du använda pengarna i handelsboden för att skaffa dig nya vapen som gör mer skada eller fungerar på distans…

LEGOs Heroica-serie är ett utbyggbart och oändligt varierbart äventyrsspel, ett slags mycket förenklat rollspel för yngre spelare/Legoälskare. Jag rekommenderar förstås hellre riktiga Drakar & Demoner för ett mer realistiskt äventyrande i skogen, men visst kan detta funka hyggligt för en stunds spelande för/med barnen.