Heroica – Nathuz (Lego)


Fakta:
Antal spelare: 2-3 deltagare
Ålder: 8+ år
Speltid: 10-15 minuter
Innehåll: 217 Legobitar, regler, bygginstruktioner, affisch


Nathuz är ett grottområde i Heroicavärlden. Långt därinne härskar Golem. Vågar du ge dig in i grottsystemet, bekämpa fladdermöss och Golems vakter? Kan du till och med nå fram till härskaren själv och sno hans Tillkallelsespira?

Ta de 200 byggbitarna och sätt samman en grå spelplan av gångar och grottor. Placera ut vakter och diverse föremål och beväpna dig. Starta vid ingången och ge dig iväg på äventyr.

Du kan spela antingen som Barbar, Trollkarl eller Tjuv, var och en med sina speciella förmågor när det gäller strid. Med tur med tärningen kan du snabbt besegra fienden, med otur är det de som drar ditt blod. Förlorar du för mycket kan ditt äventyr och ditt liv vara över mycket snabbt.

Finner du skattkistor med guld någonstans kan du ge dig iväg och besöka en handelsbod för att köpa utrustning. Då kan du få effektivare vapen etc.

Naturligtvis finns det en del regler till men detta är Lego och det gör man som man vill med, bygger om och till och ändrar efter behag. Det gäller såklart både själva spelvärldens och reglernas utformning. Som eget spel är väl detta hyggligt okej men inget märkvärdigt. Ett riktigt rollspelsäventyr slår alla gånger detta, erbjuder mer djup och spänning, men visst, äventyr i Nathuz fungerar och det är alltid häftigt med fler Legobitar i samlingen…