Kategorier
Speltips

Fulham, icke idag heller. Inte när Chelsea sätter sig på.

Fulham vinner inte idag, heller

Äntligen Lördag och det finns gott om matcher att kalasa på. Jag börjar med en liten luring, Derby som hemma tar emot Rotherham. Men den största anledningen till att jag hänger in en liten peng på Derby stavas Wayne Rooney, nej han ska inte spela, men han fick i veckan nytt kontrakt som tränare.
Jag minns den lille fyrkantige som anfallare i Man U, och som han rörde sina ben, det var som trumpinnar emellanåt, försvarare stod som rundmärken. Även om Wayne inte springer själv, så tror ju jag att han har sådan respekt med sig så att hans egna spelare tar i för kung och fosterland. Med detta, och den vanliga styrkan i Derby, så kan ettan bli ganska säker. Senast de båda lagen möttes på Pride Park Stadium i Derby blev det 6-1 till hemmalaget.
Mitt andra tips är mitt lilla hatobjekt o England, nämligen Chelsea, som åker till Fulham, någon kilometer österut i London. Nu behöver stadsborna inte ens lämna Londons innerstad, de kan nästan cykla till anrika Craven Cottage.
På vägen dit kan de träna på långsparkar, och får de träff, så ska det väl inte ta mer än fyra – fem träffar för att de ska vara framme. Mellan de båda stadiorna är det gångavstånd, knappt två kilometer, jag tycker dock att Craven Cottage ligger betydligt vackrare till än Stamford Bridge, den förra har Themsen som bakgrund.
Nu vet jag absolut inte varför det på något sätt skulle behöva vara avgörande eller ens påverka mina spel. Eventuellt kan ett dåligt koncentrerat bortalag bli hänförd av utsikten. Jag tror i och för sig att bortalaget i det här fallet, är så pass rutinerade att de ger sig på bollen i stället för att betrakta utsikten. Några kronor på Chelsea och lyckan kan bli ganska god framåt aftonen.
Inget av lagen, vare sig Fulham eller Chelsea, är några målsprutor, kanske undantaget Chelsea som i senaste matchen mot Morecambe lyckades peta in fyra bollar. Här lägger jag en liten slant på under 2,5 mål, till trevliga oddset 1,95 på ATG.
När jag ändå är inloggade på ATG, så plockar jag fram en Harry Boy. Det blev en spik, Persos Otello blev spik. Det blev en bra Harry idag. Jag fick några få hästar i varje lopp i början och flera på slutet. Det är då roligare om man nu är med i början. Jag vet inte och kan faktiskt inte avgöra om det blev ett bra spel eller ej.
En liten hundring kostade det nöjet. Får se hur grov kassan är i kväll. 16,20 börjar dom springa på Jägersro står det. Inte helt säker, men det låter som Malmö. För min del får de springa var de vill, bara de springer efter min kupong. Av detta resonemang hoppas jag du förstår att du inte ska ta rygg på mig när det gäller hästar, det har alltid varit lite mystiskt för mig, även om jag besökta Solvalla under min Stockholmsboende i slutet av 1970-talet.
Jodå, jag har själv plockat ut en V5a, där alla hästar sprang efter mina instruktioner. Jag har för mig jag belönades med 4-500 kronor, det var lite klackar i taket, efter den kvällen.
Nästa spelomgång var jag fullständigt ohotad och hade givetvis alla vinnare inne, före loppen. Efter loppen visade det sig att ingen, jag skriver, ingen häst hörde på mig, de sprang exakt som de ville. Det blev noll rätt. Efter den bravaden lämnade jag hästsporten åt sitt öde. Jag kan idag tycka det är lite kul och se på storlop på TV, det samlas ju ihop till träff i Paris om några dagar, och snart är det försommarvärme på Solvalla.
Jag har gett upp att själv plocka fram vinnare, jag orkar inte lägga den tid som behövs, jag har mina fotbollslag att ta hand om. Det känns som att de följer mina tankar betydligt bättre än en bångstyrig fyrbent varelse, som skiter i allt, om havren inte var tillräckligt god, eller om en sko blivit lite sne.
Nu vet ni vilka tankar jag har om helgen, och var mina kassakor finns, och så blev det en liten Harry, ni vet Harrys spik. Går den in, då kan ni förvänta er spänt läge i soffan idag… Kör hårt.

Fulham flaggan för hemmalaget, dock blir det inte så mycket att fira när Chelsea kommer på besök.