Fantomen (Alga)


Fakta:
Antal spelare: 2-4 deltagare
Ålder: 8-99 år
Innehåll: 1 spelplan, 2 tärningar, 4 spelpjäser, 58 Djungeltrummor-kort, 36 Händelsekort, 17 Singh-piraterna-kort, 12 Morristownkort, 4 Skadad-kort, 1 President Luaga-kort
Konstruktör: Dan Glimne

Spelplanen är en karta över Bengali - ”Fantomenland”. Här finns massor med platser att besöka; Dödskalleklippan, Morristown, Eden, Fantomenklippan, Dr Axels djungelsjukhus….ja, du fattar. Spelets första moment går ut på att finna den kidnappade presidenten Luaga som någonstans hålls fången av Singh-pirater. Du och motspelarna, som faktiskt alla är Fantomen, har Devil och Hero till hjälp när ni går runt på spelplanen och lyfter Djungeltrummekort och Händelsekort. Djungeltrummorna kan avslöja var presidenten hålls gömd, men vill det sig illa är du långt därifrån. Händelsekorten innebär ofta möten med andra vänner eller fiender och du får slåss, fly eller vinna och nyttja deras vänskap.

När det avslöjats var Luaga befinner sig gäller det att raska på. Eller kanske inte. Först till platsen börjar bekämpa piraterna, och de är många. En stark Fantomen med tur kan kanske befria presidenten snabbt. I annat fall tar nästa spelare över, när den ”förste” Fantomen viker ned sig. När alla piraterna är besegrade tar den segrande Fantomen med sig president Luaga och sätter kurs mot slutmålet – vinnarrutan! Då förvandlas övriga spelare till banditer som gör allt för att stoppa Fantomen. Kanske kan en bandit byta plats med Fantomen och själv knipa segern? Det är gott om regler och olika kort att ta sig igenom innan spelet kan börja, men väl igång faller det mesta på plats och blir ganska enkelt. Detta är ett spännande och omväxlande spel med en riktig djungelhjälte. Tänk att för en stund få vara självaste Fantomen! En stark trea i betyg.