Dominion Seaside (Rio Grande Games)


Fakta:
Antal spelare: 2-4 spelare
Ålder: 13+ år
Speltid: 30 minuter
Innehåll: 300 spelkort, 18 små spelbräden, 25 metallmynt, 15 ovala metallbrickor, 2 regelhäften
Konstruktör: Donald X. Vaccarino

Med Seaside kommer det in ett marint tema i Dominion. Nu kan du spela med hamnar, fyrtorn, pärldykare, bärgare, smugglare, skattkartor, fiskebyar, upptäckare och mer, ja varför inte samla och spela ut korten för handelsskepp, piratskepp eller spökskepp?

Hela 26 nya Kingdom-kort kommer här, däribland flera av den nya typen av Action-Duration. Javisst, här kommer kort vars effekt varar mer än en omgång, kort som ger något visst nu och något annat i nästa runda. Du kan lägga undan ett kort från handen nu för att spela det kommande omgång och mer. Visst kan det bli lite mer väntetid mellan omgångarna när nu alla kan spela fler kort men visst är det härligt med något nytt och annorlunda som passar in riktigt bra i Dominion?!

Smugglarna ger dig en kopia på ett kort som spelaren före dig förvärvade i sin tur (så håll reda på vad som hände i hens omgång!), Ambassadören låter dig återlämna ett eller två identiska kort från handen till lagret av kort på bordet och ger sedan en kopia av kortet till samtliga motståndare. Utmärkt om du t.ex. vill bli av med en förbannelse (Curse) eller snabbt vill tömma en korthög och kanske avsluta spelet.

Piratskeppet och Spökskeppet fungerar som attacker, Upptäckaren ger dig alltid Guld eller Silver.

Med Embargo-kortet kan du använda en liten metallbricka för att markera en viss korthög. Spela nya sådana brickor på olika korthögar eller låt antalet brickor växa på en och samma korthög. Nu måste en spelare som vill köpa ett kort från en ”märkt” hög också ta en förbannelse (Curse) för varje bricka på korthögen! Ett rätt effektivt sätt att kanske bromsa ett hamstrande av ett särdeles uppskattat kort!

De olika typerna av små spelbräden som medföljer kopplas till tre olika typer av kort i Seaside (Island, Pirate Ship och Native Village). Använd brädena som förvaringsplatser för olika kort och mynt du lagt undan, för resten av spelet eller till kommande omgångar…

Kort sagt, massor med nytt och spännande till Dominion. Seaside är ett givet tillbehör om du spelat och gillat någon annan låda med Dominionkort. Innehållet här gör spelet än festligare!