Dixit 2 Quest (Libellud)


Fakta:
Antal spelare: 3-6 spelare (funkar utmärkt med fler som expansion till t.ex. Dixit Odyssey)
Ålder: 8+ år (kan funka bra även med yngre barn)
Speltid: 30 min
Innehåll: 84 bildkort, informationsark
Konstruktör: Jean-Louis Roubira
Illustratör: Marie Cardouat

Här kommer 84 nya bildkort till någon version av Dixit. Nu kan du få fler mystiska, kluriga, lagom tydliga och samtidigt drömlika illustrationer att associera fritt till. Det blir längre livslängd på och än mer variation till ditt Dixit-spel (Dixit, Dixit Odyssey). Nu kan du kanske spela många partier utan att få se samma bild på nytt.

Illustratören är Marie Cardouat, med det sagt är bilderna lite lagom fulsnygga. Ständigt olika, tvetydiga, ofta späckade med olika detaljer, passande till Dixit, jodå absolut. Men snygga? Nja, de är helt okej men kunde absolut ha varit bättre.

Förpackningen i sig är ett annat område för förbättring. Nu kanske du förvisso tänker lägga över korten i din Dixit-grundlåda och slänga denna, men använder du den är den i onödigt stort och konstigt format för sitt syfte (att förvara 84 spelkort och ett vikt pappersark där du på 30 olika språk får veta att detta är kort som du kan ha skoj med spelandes Dixit.)

Med den illustrerade pappersinsatsen på plats ryms här alltså 84 spelkort och du har ändå en ask med mer än dubbla nödvändiga storleken. Plockar du bort insatsen för att kunna spara än fler framtida Dixitkort i lådan ryms förvisso det dubbla antalet, men asken är ändå fortfarande både onödigt för bred och för lång. På samma gång är den 5 mm för smal på bredden om du försöker vända på korten och lägga dem ned för att försöka packa dem bättre och få plats med än fler...

Kort sagt, förpackningen är galet skrymmande och något du säkert snarast kommer att göra dig av med. Men fler kort till Dixit är alltid trevligt så det blir ett helt okej betyg på denna expansion. Ett välkommet komplement för Dixit-fantasten.