DC Comics Deck-Building Game: Heroes Unite (Cryptozoic)


Fakta:
Antal spelare: 2-5 spelare
Ålder: 15+ år
Speltid: 30-45 minuter
Innehåll: 211 spelkort, 7 stora Superhjältekort, regler
Konstruktör: Erik Larsen

Spelkartongen innehåller typ 200 nya kort med snygga illustrationer på superhjältar, superskurkar, diverse utrustning och högkvarter. Använd Heroes Unite som ett helt eget spel eller som en expansion till föregående DC Deck-Building Game (för att skapa ett än mer varierat spelparti) där superhjältar skall försöka besegra luriga superskurkar. Använt som en expansion får du dubbel (och därmed rätt onödig) uppsättning av somliga grundläggande baskort (Kick, Punch, Weakness), med identisk funktion om än med nya illustrationer.

I vilket fall som helst går spelet i grunden till på exakt samma sätt som i föregångaren så läs gärna mina rader om det första spelet i serien, som alltså heter DC Deck-Building Game rätt och slätt.

Du startar med en handfull rätt klena spelkort men använder dessa för att sakta men säkert skaffa dig nya kort till din lek. De nya korten är säkerligen något lite kraftfullare än de du börjat spela med så nu kan du kanske komma över ytterligare bra spelkort. Och så använder du dessa för att komma över nya kort, ännu lite bättre, och så vidare.

Din inledningsvis tunna hög med spelkort växer sig allt större, korten blir än mer effektiva. I rollen som en av 7 möjliga superhjältar samlar du starka vänner och nyttig utrustning. Genom att längs resans gång besegra medelmåttiga skurkar bygger du upp din styrka och rutin. Snart nog är du redo att ge dig i kast med att bekämpa riktiga superskurkar, en tuff utmaning!

Heroes unite låter dig spela som Red Tornado, Batgirl, Black Canary, Hawkman, Booster Gold Nightwing eller Shazam! Kanske inte riktigt de mest kända eller festligaste superhjältarna. Beträffande superskurkar så gäller detsamma i än högre grad, du får nog vara rejält bevandrad i DC:s serievärld för att ha stött på alla de här figurerna; Amazo, Arkillo, Vandal Savage, Mr. Freeze, Hector Hammond, Nekron, Trigon, Mongul, H´El, Black Adam, Helspont och Graves.

Ja, på gott och ont, här kommer de lite mer ovanliga hjältarna och skurkarna. Det känns också som lite mer rymdfokusering på innehållet här, lite tidsresor, alternativa världar, utomjordiska skurkar etc. Och samla t.ex. gärna på dig många olika kraftringar från Gröna Lyktans värld...

Är det gamla hederliga Batman och Superman du vill spela med är det här fel spel, då skall du skaffa första boxen. Vill du bekanta dig med nya figurer och få ett något mer krävande spel med olika kortkombinationer, kasserade kort osv. är det Heroes Unite som skall in i spelsamlingen. Vill du ha det allra bästa av DC:s superhjältar och skurkar skall du förstås kombinera båda spelen på något passande sätt, blanda ihop allt till ett jätteparti eller mixa valda delar som du vill...

Enkla regler, enkel engelsk text på korten och precis som tidigare mestadels riktigt snygga illustrationer! Ett trevligt kortspel med seriehjältar och superförmågor precis som i första DC Deck-Building Game, men ett snäpp mer krävande i både speltid och korteffekter. Sist i regelhäftet förslag på spelvarianter och hur du kombinerar detta spel med det föregående DC Deck-Building Game.