Kategorier
Speltips

Liverpool och Cremonese är dagens speltips 1

I gårdagens dagens speltips så blandade jag in skidor och Ishockey. Tja, om man nu håller sig till sin läst, så kan det gå bra. Mina fotbollsmatcher satt, alla. Så totalt blev det plus i kassan, men det kunde ha blivit ytterligare en dryg tvåhundring plus om jag avstått från de spelen utanför fotbollen. Jag lyckades spela två gånger på Oskarshamn-Frölunda, det var så trevliga odds, för att inte tala om skidorna.

Nu hade amerikanskorna lyckats valla ordentligt, och in i halva loppet, så var det ganska klart att någon av de skulle vinna. Det fanns odds på knappt fyra gånger pengarna, det tyckte jag var för dåligt. Jag hade hoppas att de, liksom vår egen Frida skulle tappa fart en bit in på loppet, men icke. Mina tänkte segrare hamnade på plats 4,5,7 och 9.

Lite kuligt i sammanhanget, jag kollade på startlistorna till morgondagens jaktstart i Toblach. Där dyker helt plötsligt Terese Johaug upp på tredje plats. Jag tror att arrangörerna skaffat sig ett önsketänkande. Jag ser denna startlista på flera olika ställen.

Dagens speltips


Idag, måndag är det inga skidor, i och för sig finns det en del matcher i SHL, men jag ska vara seriös och enbart plocka in några trevliga fotbollsmatcher. I England blir det för serieledarna, Liverpool, att smyga iväg omkring 40 mil söderut och ta sig an stadens stolthet där på sydkusten, Southampton, Matchen börjar klockan 21, så det lär de hinna utan problem.

Frågan är om de åker hem i natt med en vinst eller förlust. Liverpools senaste innebar poängtapp mot beskedliga Fulham, där Liverpool lyckades få dit en straff i 79:e av Salah, han som leder skytteligan.

Å andra sidan är det inte så länge sedan man öppnade skyttet ordentligt, den 19 december borta mot Crystal Palace lyckades man peta in sju bollar, hemmalaget inget, så det blev ju en klar seger.

Jag hänger nog in lite pengar på Liverpool, till 1,65 på ATG. Jag skulle kunna tänka mig att lägga även en tia på att det blir fler än 2,5 mål i matchen. Liverpool har gjort det två gånger de senaste fem, och hemmalaget har det i senaste matchen, mot Sheffield U.

I övrigt får vi leta oss söderut, till Italien och Serie B. Till Stadio Giovanni Zini i Cremona, där hemmalaget Cremonese tar emot Chievo. Egentligen är det kanske inte så mycket som talar för hemmavinst, det är bara känslan. Ska vi nu titta lite djupare i tabellen, så ger den inga större förhoppningar. Cremonese på 16:e plats och Chievo sju platser över, med sex poäng mera.

Jag måste erkänna att dagens speltips handlar mera om hjärta än om hjärna. Lyssna bara på namnet Cremonese, så förstår du.

Dagens speltips Italien