Container: The Second Shipment (Valley Games)


Fakta:
Innehåll: 20 guldcontainrar, knappt 50 spelkort, regler
Konstruktör: Kevin Nesbitt.

Den här lilla boxen innehåller fyra olika expansioner till spelet Container, att addera till grundspelet som man behagar.

Lyxföremål - är nu guldfärgade containrar som genererar mer värde än övriga varor. Man kan byta två andra containrar mot en i guld.

Lager- och fabriksrestriktioner- är en samling kort som begränsar priset man kan sätta på sina containrar, i takt med att man bygger fler och fler lager och/eller fabriker.

Finansiering - är möjligheten att ta lån hos en motspelare och därmed kanske få en förmånligare ränta, eller möjligheten att ta ett större lån än annars, eller fler...

Monopol – upphäver regeln om att man endast får ha en fabrik i varje färg och tillåter därmed en spelare att kanske få monopol vad gäller produktion av en viss vara.

Allt som allt inga delar som direkt känns livsnödvändiga men kanske kan kännas kul att testa om man verkligen gillar Container och spelar det så mycket att lite variation är av nöden. Helt okej som expansion betraktat (eller fyra stycken om man vill se det så) men ärligt talat inget som jag kan tycka förändrar så värst mycket till det bättre.