Bean Boozled – Jelly Beans (Jelly Belly)


Fakta:
Antal spelare: 1+ spelare
Innehåll: 54 gram gelébönor, ca 50 stycken.

Visst känns det konstigt att ha en påse godis med bland spelexpansionerna men det är ju faktiskt vad detta är, en spelexpansion. Förutsatt förstås att du anser att grundspelet med samma namn skall räknas som ett spel. Ja, Bean Boozled är ju spelet eller leken där man käkar gelébönor i olika former och lika gärna kan få en med god smak som en som smakar fullkomligt avskyvärt illa.

För varje färg på bönorna finns det nämligen både en hyggligt välsmakande smak och en inte riktigt lika njutbar. Frågan är ju hur det kommer att smaka i munnen... Överraskning!!!

Det här är en plastpåse innehållande 54 gram nya blandade gelébönor i de färger och smaker jag skrivit om för själva grundlådan. Just 54 gram känns som en synnerligen udda viktnivå men det motsvarar hur som helst ungefär 50 nya bönor, plus eller minus någon enstaka kanske.

Huruvida det är jämt fördelat med den goda respektive den äckliga smaken för varje färg i en påse är oklart. Jag har bara vågat testa någon enstaka bit. Detta är i synnerligen hög grad ett riktigt slumpspel men det är ju så klart själva tjusningen med hela godiskonceptet.