Ärligt talat... (Alga)


Fakta:
Antal spelare: 2-6
Ålder: Från 14 år och uppåt
Innehåll: 6 korthållare, 150 kort, 30 blå/röda och 6 gula svarsmarker, 100 poängmarker, slumpgenerator och spelregler

Det här är spelet där dina kunskaper om dina nära och kära sätts på prov. Vad vet du egentligen om vad de tycker och tänker? Är de för eller emot, positivt eller negativt inställda till, t.ex. aborter, sushi, porrfilm, styrketräning, plastikoperationer? Ja, och TV-reklam, djur i bur, korsord, Madonna, Per Gessle, vitlök, Gröna Lund och mycket annat? Här finns uppemot hundra kort med saker att tycka till om och det finns 5 företeelser, personer, föremål etc. på varje kort. Det garanterar att spelet håller för att spelas igen och igen med samma vänner.

Ni drar ett kort och läser högt de 5 ”påståendena”. Först skall du själv ta ställning. För varje påstående är du för eller mot, och placerar ett kort med ”tummen upp” eller ”tummen ned” i din korthållare framför dig. Du håller dina svar dolda för de övriga spelarna. Ni skakar slumpgeneratorn (ett rör med färgglada kulor) för att se vilka spelare som ställs mot varandra, och sen är det bara att fundera ut om du tror att du och din motspelare tycker lika eller olika i respektive fråga. Du visar upp små brickor med texten ”Överens” eller ”Ej överens” för varje påstående innan du och motspelaren visar sina ”tummen upp/ned”-kort. Har det visat sig att du visste hur din motspelare skulle svara, får du poäng. Ju fler poäng du samlat ju bättre känner du bevisligen dina motspelare. Eller också chansar du bara bra...

Detta är ett lättspelat spel där du kan få reda på saker du inte visste om dina närmaste. Och de om dig. Upplagt för både skratt och överraskningar. Och kanske inte enbart positiva sådana? Många intressanta saker att tycka till om finns det, men spelet blir lite plockigt så till vida att det är en hel del brickor och kort att hela tiden försöka hålla dolda framför sig. De böjda korthållarna kan göra att du riskerar att se motspelarnas första/sista uppställda kort och är ni några stycken som spelar kommer poängmarkerna snabbt att ta slut. Var alltså beredda med extra tandpetare, tändstickor eller annat som kan fungera som poängmarkörer. Speltiden kan förstås varieras beroende på hur många kort ni vill läsa upp.