Arkham Horror: The Black Goat of the Woods. (Fantasy Flight Games)


Fakta:
Antal spelare: 1-8 spelare
Ålder: 14+ år
Speltid: 2-4 timmar
Innehåll: 178 spelkort, 1 Härold, 9 monsterbrickor, regelark.
Konstruktörer: Kevin Wilson, Dan Clark, Michael Hurley, Tim Uren.

Fler kort, monster, föremål, pappbrickor och regler till Arkham Horror, kan det vara något att ha? Ja, här har du det i alla fall. Allt hyggligt funktionellt men samtidigt inget som direkt behövs om du inte är en sån som samlar allt och dessutom uppskattar den här expansionens tema.

Det har visst kommit en otäck kult till Arkham. Ett hemligt sällskap har slagit sig ned i staden, medlemmarna tillber onda makter och offrar till den Uråldrige. Kan måhända spelarna infiltrera sällskapet och hindra just den Uråldrige från att ta sig in i vår värld? Eller kommer spelarna att frestas av kultens aktiviteter och duka under?

På pappret verkar det här ju faktiskt ganska spännande. I själva verket visar det sig vara ganska svårt att komma i kontakt med kulten och sedan än svårare att faktiskt bli korrumperad... (Om det nu skulle vara något att stå i...)

Men visst, allt fungerar och passar förstås in i Arkhamstoryn rätt väl. Det blir några nya moment att få koll på, några nya typer av spelkort att hålla reda på. Här finns nu t.ex. speciella kort för medlemskap i kulten och sedan rena korruptionskort om tillvaron skulle ta en ände med ännu mer förskräckelse...

Här kommer också ett ark för den Svarta geten i skogen som en härold, ett sändebud, om man nu skulle vilja spela den varianten av Arkham Horror... En härold gör inte på något sätt spelet enklare.

Ja, in med fler monster, knappt 200 nya spelkort att blanda med alla andra och lite annat enligt ovanstående så har du innehållet i den här lilla expansionen. Och den är inte på något sätt obligatorisk som sagt, men absolut okej som ett alternativ. Den skänker lite variation för den frekventa Arkham Horror-spelaren men gör inte det allra minsta för att minska speltiden, korta ned förberedelserna eller lätta på reglerna. Så på ett sätt bara ännu mer av samma... Men det kan ju ibland vara skoj och somliga älskar ju verkligen Arkham och allt som hör dit!