Arcadia Quest Inferno: Whole Lotta Lava (CoolMiniOrNot)


Fakta:
Ålder: 14+ år
Innehåll: 4 figurer, 18 kort, 1 scenariobok.
Konstruktörer: Eric M. Lang, Fred Perret, Guilherme Goulart, Thiago Aranha

Vill du ha lite mer hetta i ditt Arcadia Quest-äventyr så varför inte addera lite lava? Skämt åsido, den här boxen adderar främst nya figurer, en lavagolem, några djävulskatter och en ny fallen ängel…

Lavamonstrets attacker smälter ned rustningar, den fallna ängeln kan bli en värdefull allierad eller en hemsk fiende och hjältarnas uppdrag kan bli extra besvärligt när de där djävulskatterna dyker upp. De verkar faktiskt ha nio liv eller så. Så fort de dödats återuppstår de visst.

Denna lådas innehåll är i linje med andra expansioner i serien, det erbjuds mer av allt, fler scenarios, fler figurer att spela med och mot, fler spelkort etc.

Kort sagt, allt ett stort fan av Arcadia Quest kan önska sig. För oss andra är det bara snyggt, funktionellt och lagom festligt. Fler figurer och föremål till spelet är såklart underhållande men inte på något sätt nödvändigt. Nu börjar de olika spelkaraktärerna bli alltför många för att kunna användas… Det går ju liksom inte att spela flera partier precis varje dag. Nu har jag nog en hel del material som aldrig kommer att användas. Och då snackar jag inte bara om just den här Arcadia Quest-boxen, utan generellt vad gäller expansioner till grundspelet. Det är mycket nu, för mycket av det goda.

Det är kanske bara jag som tycker så och sätter ett medelbetyg på detta. Annars vore det för all del väldigt lätt att låta sig svepas med av fina färger och former och lockande äventyr och dueller och sätta något ännu bättre…