Arcadia Quest Inferno - Hell of a Box (CoolMiniOrNot)


Fakta:
Ålder: 14+ år
Innehåll: 37 plastfigurer, 30 plastmynt, 6 tärningar, tygpåse, 90 plastmarkörer i olika former, kampanjhäfte.
Konstruktörer: Eric M. Lang, Fred Perret, Guilherme Goulart, Thiago Aranha

För den som älskar att spela Arcadia Quest, möjligen försöker att samla allt i serien, kanske njuter av att måla de många gråa figurerna, ja för den personen är detta förstås något alldeles fantastiskt härligt, något oumbärligt, ett absolut nödvändigt tillbehör att skaffa.

De många nya figurerna att spela med och mot skänker såklart en nästintill oändlig variation för spelet men faktum är ju att redan grundspelet är rätt fylligt och omfattande vad gäller både spelkaraktärer och variation, med olika figurer, kampanjer, vändbara spelbräden och många kort etc.

Så för mig som uppskattade grundspelet men samtidigt inte älskade det, som tyckte att där redan fanns hyggligt liknande spel där man kastar tärning och slåss, utforskar grottsystem, hittar föremål, spelar sig igenom kampanjer osv. ja där kan det såklart inte bli tal om ett högsta betyg. Inte ens trots att jag gillar mångfalden och komponentkvaliteten.

För allt är snyggt och läckert, men nja, jag är inte den som känner ett sug efter att själv måla alla figurerna och jag gillar inte spelet tillräckligt mycket för att verkligen behöva alla de här nya skulpterade karaktärerna. Så himla stor skillnad blir det ju egentligen inte på de olika kampanjuppdragen och det mesta handlar ju ”bara” om att vandra runt, kasta tärning och slåss mot varandra. För det behöver jag ju faktiskt inte 30 nya hjältar att välja bland.

Men det finns alltså samtidigt ingenting att direkt bli besviken på eller ogilla, därav ett solitt medelbetyg. Och som sagt, gillar du verkligen Arcadia Quest är det här en riktig godispåse faktiskt värd ett toppbetyg. Men jösses vad många figurer, och vilken plats allt tar…